Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Rybak O$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 16
Представлено документи з 1 до 16
|
1. |
Rybak O. The methods of controlling in the system of analysis toolkit of the organizational environment of enterprise [Електронний ресурс] / O. Rybak // Регіональна бізнес-економіка та управління. - 2013. - № 1. - С. 168-173. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Rbetu_2013_1_53
| 2. |
Rybak O. Some aspects of the formation of emulsions and foams in food industry [Електронний ресурс] / O. Rybak // Ukrainian journal of food science. - 2013. - Vol. 1, Iss. 1. - С. 41-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2013_1_1_5
| 3. |
Rybak O. The oatmeal using for improving of ice cream structure [Електронний ресурс] / O. Rybak // Ukrainian food journal. - 2013. - Vol. 2, Issue 4. - С. 499-509. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2013_2_4_4
| 4. |
Rybak O. The role of milk proteins in the structure formation of dairy products [Електронний ресурс] / O. Rybak // Ukrainian food journal. - 2014. - Vol. 3, Issue 3. - С. 350-360. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2014_3_3_5
| 5. |
Rybak O. Letter of request in cross-border legal relations in the civil proceeding [Електронний ресурс] / O. Rybak // Юридичний вісник. - 2014. - № 4. - С. 249-252. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/urid_2014_4_53
| 6. |
Rybak O. Milk fat in structure formation of dairy products: a review [Електронний ресурс] / O. Rybak // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 499-514. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_9 Мета роботи - вивчення впливу молочного жиру (МЖ) на формування структури молочних продуктів на підставі опублікованої інформації за останні 15 років. Консистенція продукту є однією з важливих характеристик, які визначають сприйняття молочного продукту споживачами. При цьому консистенція є органолептичним відображенням структури продуктів, тому встановлення та підтримання необхідної структури має вирішальне значення для забезпечення високої якості продукту. Досліджено структуру масла, сиру, морозива, збитих вершків. Проаналізовано наукові статті, дисертації та монографії вчених даної галузі науки. Методологія дослідження базується на використанні методів аналізу, порівняння й узагальнення. У молоці та вершках МЖ формує емульсію "жир-вода", існуючи у вигляді жирових глобул, покритих захисними оболонками. З практичної точки зору МЖ є важливим складовим компонентом, оскільки забезпечує характерні фізико-хімічні, структурні, органолептичні властивості молочних продуктів, таких як вершки, масло, морозиво, збиті вершки, сир. Жировмісні продукти, наприклад, масло, є емульсією типу "вода-жир", яка складається з кристалізованого МЖ, що виконує роль дисперсійного середовища, в якому дисперговані краплини є вологими, незруйнованими та частково дестабілізованими жировими глобулами. Переважання у структурі масла значної кількості дрібних кристалів МЖ сприяє підвищенню його твердості до 20 % у порівнянні з продуктом із незначною кількістю кристалізованого жиру. Проте наявність великих кристалів обумовлює зміну консистенції, крихкості та еластичності продукту. Для формування стабільної структури збитих вершкових десертів і морозива наявність МЖ також є необхідною. При цьому формування структури залежить від взаємодії між жировими глобулами, повітряними бульбашками та компонентами плазми (особливо білками). У процесі збивання й охолодження жирові кульки частково об'єднуються та адсорбуються на повітряних бульбашках, покриваючи їх поверхні. Таким чином відбувається стабілізація повітряної фази. Окрім того, жир відіграє важливу роль у забезпечені твердості структури морозива під час фризерування, а отже, й консистенції, зовнішнього вигляду й опору до танення. Наявність МЖ у сирах обумовлена необхідністю формування характерних смакових особливостей цього продукту. Окрім того, глобули МЖ впливають на консистенцію сиру, пом'якшуючи її частковим руйнування казеїнової матриці продукту.
| 7. |
Rybak O. V. Growth and Properties of Cd-doped PbI2 Crystals [Електронний ресурс] / O. V. Rybak, I. V. Semkiv, M. V. Chekailo // Journal of nano- and electronic physics. - 2020. - Vol. 12, no. 1. - С. 01019-1-01019-5. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jnef_2020_12_1_21 Кристалізацією з парової фази у закритій системі за тиску парів надстехіометричного йоду одержано монокристали PbI2 з вмістом кадмію 0,001 - 10 ат. %. Досліджено вплив концентрації кадмію у вихідній шихті і температурного градієнта на швидкість масоперенесення в системі та характеристики кристалів. Введення у систему PbI2 - I2 кадмію в діапазоні концентрацій від 0,001 до 0,5 ат. % за оптимальних умов вирощування чистих кристалів PbI2 зменшує швидкість масоперенесення не більше ніж на 2 %, концентрація Cd у вирощених монокристалах одного порядку з їх вмістом у вихідній шихті. Збільшення вмісту домішки у шихті від 0,5 до 5,5 ат. % зменшує швидкість масоперенесення вдвічі, вміст кадмію у монокристалах у 5 разів нижчий, ніж у шихті, розміри монокристалів зменшуються. Зниження температурного градієнта в системі надало змогу одержати кристали PbI2 з вмістом кадмію до 10 ат. %. Легування Cd сприяє росту монокристалів переважно у формі пластин і стрічок. За спектрами дифракції X-променів встановлено, що одержані монокристали PbI2 належать до 4H-політипу, визначено параметри гратки і об'єм елементарної комірки чистих і легованих кристалів. Встановлено вплив домішки Cd на спектри поглинання PbI2. Зростання вмісту кадмію у кристалах до 3 ат. % супроводжується короткохвильовим зсувом краю власного поглинання і збільшенням ширини забороненої зони.
| 8. |
Rybak O. The execution of a letter of request and a concept of public order [Електронний ресурс] / O. Rybak // Evropský politický a právní diskurz. - 2014. - Sv. 1, Vyd. 4. - С. 139-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/evrpol_2014_1_4_14
| 9. |
Rybak O. Тheoretical basis of cultural value orientatіons [Електронний ресурс] / O. Rybak // Вісник Львівського університету. Серія : Психологічні науки. - 2018. - Вип. 2. - С. 109-117. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlups_2018_2_15
| 10. |
Ivashchyshyn F. O. Biintercalate layered heterostructure: synthesis conditions and physical properties [Електронний ресурс] / F. O. Ivashchyshyn, V. M. Maksymych, T. D. Krushelnytska, O. V. Rybak, B. O. Seredyuk, N. K. Tovstyuk // Фізика низьких температур. - 2021. - Т. 47, Вип. 12. - С. 1165-1172. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PhNT_2021_47_12_14
| 11. |
Skalski D. W. Uczestnictwo w kulturze fizycznej i edukacji zdrowotnej – wybrane zagadnienia [Електронний ресурс] / D. W. Skalski, D. Kowalski, M. Graczyk, O. Rybak, B. Kindzer, O. Kyryk // Реабілітаційні та фізкультурно-рекреаційні аспекти розвитку людини. - 2022. - № 12. - С. 168-176. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rehrec_2022_12_24
| 12. |
Mirska I. Aktywność fizyczna jako istotny element profilaktyki i leczenia zespołu metabolicznego [Електронний ресурс] / I. Mirska, P. Kreft, D. W. Skalski, O. Rybak, D. Kowalski, V. Dyachuk // Rehabilitation & Recreation. - 2023. - № 14. - С. 164-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rehrec_2023_14_21
| 13. |
Czarnecki D. Aktywność fizyczna u młodzieży jako podstawa zdrowego stylu życia [Електронний ресурс] / D. Czarnecki, D. W. Skalski, O. Rybak, M. Graczyk, O. Dovgan, V. Starikov // Rehabilitation & Recreation. - 2022. - № 13. - С. 98-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rehrec_2022_13_15
| 14. |
Tigariev V. Design in modern information systems by applying cloud technologies [Електронний ресурс] / V. Tigariev, O. Lopakov, O. Rybak, V. Kosmachevskiy, V. G. Cioata // Journal of Engineering Sciences. - 2023. - Vol. 10, Iss. 1. - С. E8-E13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jes_2023_10_1_15 In this study, the general algorithm and technology of design in advanced computer-aided design (CAD) software of the CAD-in-the-Cloud type using an information model (IM) was discussed in detail. Applying design systems of this type increases productivity and quality of the development and enables group work on the project. The proposed information model consists of three main components - working with Autodesk Fusion 360 on a computer, working with cloud capabilities, and designers' collaboration through the cloud. Nevertheless, some IM elements may be missing in a particular design, or there can be options for applying the proposed steps in the design process. Developing customized respiratory protective equipment (face masks) in Autodesk Fusion 360 CAD family was considered as an example of the suggested IM application. Modern design and producing technologies enable the creation of masks according to individual anatomical characteristics of the human face. In this paper, the protective mask was created by applying modern cloud computing technologies using information models. Information models were adapted to the process of protective mask design. The model of a human headform was developed using the 3D scanning method. After applying retopology tools, a basis of the mask frame was created on the surface of a 3D model of a head. Building a solid model and testing the mask fame configuration under mechanical stresses due to facial expression changing was carried out in Autodesk Fusion 360 CAD software. Finally, the cloud module of the generative design was applied to determine the filtering element configuration.
| 15. |
Meshcheriakov A. Trends in the development of the banking system of Ukraine under conditions of military actions and globalization influences [Електронний ресурс] / A. Meshcheriakov, L. Bodenchuk, I. Liganenko, O. Rybak, T. Lobunets // Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. - 2023. - № 3. - С. 8-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fkd_2023_3_3
| 16. |
Rybak O. V. Thermodynamic Analysis of the Equilibrium Vapor Phase Composition of the Cd-I2 System [Електронний ресурс] / O. V. Rybak // Journal of Nano- and Electronic Physics. - 2024. - Vol. 16, no. 1. - С. 01021-1-01021-4. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jnef_2024_16_1_23
|
|
|